Probet
este o chiuretă de aspirație endometriala pentru o biopsie histologica

Probet este un dispozitiv de unica folosinta , steril, folosit pentru obtinerea biopsiei histologice a glandei epiteliale si a straturilor superficiale coriolice a peretelui endometrial sau pentru o ProbetProbetPicextractie a unei monstre din continutul menstrual pentru unul din cazurile:

a) Scanare de rutina pentru detectarea timpurie a carcinomei endometriale sau a altor conditii precanceroase care pot face terapia cu estrogen irelevanta.

b) Evaluarea tesutului endometrial in urma unui tratament cu estrogen pentru simptome de menopauza

c) Evaluarea endometrila si calendaristica a patologiei uterine asociata cu infertilitatea , insuficienta luteala sau functionalitate metrorhagica.

 d) Identificare specifica a patogenilor uterini prin culturi bacteriale a mostrelor uterine.

Caracteristici

 • Piston cu capete duble care asigură un vid constant
 • Colectarea țesut prin gaura din partea de jos
 • Vârful distal este rotunjit neted și de dimensiuni mici pentru disconfortul minim al pacient
 • Lungime : 262mm (±3mm)
 • Tuburi : 2.93mm(± 0.04 mm)
 • Sterile : Da
 • Ambalare :75 buc /cutie

 

 

 

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

modutilizareprobet

 

 1. Pregatirea vaginului si a cervixului folosind tehnici de asepsie acceptate pentru astfel de proceduri, precum si mentinerea starii de asepsie pe tot parcursul procedurii este esentiala.
 2. Dupa fixarea speculumului, inserati usor sonda ecográfica pentru a determina adancimea si orientarea canalului uterin. Daca uterul este anteversat sau retrovers, este recomandata folosirea unui fórceps fin sau a unei pensé chirurgicale, tip tenaculum, pentru a stabili unghiul corect si stabilizarea cervixului.
 3. Dupa masurarea ultrasónica a uterului, adancimea si directia canalului uterin trebuiesc notate. Probetul va fi inserat usor prin canalul cervical, in cavitatea uterina, pana la contactul cu aceasta. Daca se intalneste rezistenta, intrarea probetului nu va fi fortata. La pacientele cu un canal cervical deosebit de ingust sau uscat, se va utiliza o usoara lubrifiere cu un gel pe baza de apa.
 4. Cand teaca Probetului este corect pozitionata in cavitatea uterina, pistonul trebuie tras in afara la maxim, tinand cu cealalta mana teaca in pozitie. Miscarea rápida si constanta a pistonului va crea suficiente presiune negativa pentru prelevarea corecta a probei tisulare.
 5. Dupa tragerea pistonului, teaca Probetului trebuie invartita si miscata lateral prin cavitatea uterina, pentru prelevarea unei mostre relevante de tesut.
 6. Probetul va fi extras cu grija din pacienta.
 7. Varful distal trebuie examinat pentru depistarea mostrei de mucoasa uterina.
 8. Pentru transferarea mostrei prelevate in containerul de transport, varful distal al Probetului se taie imediat sub orificiul lateral si pistonul se apasa pentru a expulza mostra de tesut in container.

 

  

 

 

 

 

Cureta de aspiratie

 Caracteristici:

 • Montaj standard pentru o utilizare ușoarăcurrete
 • Conector și chiuretă mulate într-o singură bucată
 • O utilizare mai sigură, ca urmare a excluderii din riscuri de resterilizare
 • Economice, fără costuri de resterilizare
 • Realizate din material flexibil
 • Sterile
 • Trei dimensiuni: 4, 6, 8

Mod de folosire:

Cureta flexibila trebuie folosita cu un sistem de aspirare

 1. Determinati lungimea uterului folosind hysterometrul Gynetics
 2. Dilatati cervixul daca este necesar
 3. Introduceti Cureta Flexibila prin canalul cervical in uter pana in capat.Conectati cureta la sistemul de aspirare.
       -Folositi prin rotarea curetei la 360 grade pentru a aspira cu acuratete prin cavitatea uterului.
       -Repetati operatiunea de 2-3 ori.
       -Retrageti cureta din uter, in timp ce continuati sa efectuati miscarile de rotatie. Aruncati dupa folosire.
 4. Nu efectuati alte miscari ale curetei. Nu impingeti cureta dincolo de ce a indicat Hystometrul.

 

 

 

 

 

 Dispozitivele contraceptive intrauterine

Caracteristici:

             Dispozitivele contraceptive intrauterine (DCI) Gynétics® oferă o protecţie aproape completă contra sarcinii. DCU rămân eficiente mai mult timp decât alte metode reversibile de prevenire a sarcinii şi alte DCI fără cupru. Inserat corect, DCI Gynétics® este o metodă anticoncepţională de încredere destinată femeilor, cu un risc redus de boli cu transmitere sexuală.iud

DCI Gynétics® Cu250 şi Cu375 sunt dispozitive contraceptive intrauterine realizate din polietilenă cu o lungime de 35 mm. Tija verticală a DCI este învelită în fir de cupru: suprafaţa de cupru este de 250 mm2 pentru DCI Gynétics® Cu250 şi de 375 mm2 pentru DCI Gynétics® Cu375. Braţele laterale sunt flexibile şi modelate anatomic. Aceasta asigură poziţionarea DCI Gynétics® pe fundul uterin fără a zgâria uterul. Poziţia DCI Gynétics® Cu250 şi Cu375 poate fi verificată prin ultrasunete: corpurile sunt radioopace.

Capetele firului albastru de nailon sunt legate de DCI. Aceasta ajută pacienta să verifice DCI şi constituie un element ajutător în îndepărtarea DCI.

Dispozitivele contraceptive intrauterine (DCI) Gynétics® oferă o protecţie aproape completă contra sarcinii. DCU rămân eficiente mai mult timp decât alte metode reversibile de prevenire a sarcinii şi alte DCI fără cupru. Inserat corect, DCI Gynétics® SOF-T® Cu375 este o metodă anticoncepţională de încredere destinată femeilor, cu un risc redus de boli cu transmitere sexuală.

SOF-T® Cu375 este un dispozitiv contraceptiv intrauterin realizat din polietilenă cu o lungime de 36 mm. Tija verticală a DCI este învelită în fir de cupru: suprafaţa de cupru este de 375 mm2. La capete, cele două braţe orizontale au „perle” moi, semirotunde, detaşabile din elastomer termoplastic. Lungimea braţelor orizontale este de 35 mm. Amplasate corect, cele două perle pot împiedica mişcarea spermei, ocluzionând tuburile falopiene cel puţin parţial. Poziţionarea SOF-T® Cu375 poate fi verificată prin ecografie: corpul SOF-T® Cu375 este radioopac. Capetele firului albastru de nailon sunt legate de DCI; aceasta ajută pacienta să verifice DCI şi constituie un element ajutător în îndepărtarea DCI.

 Efectul contraceptiv al DCI este legat, probabil, de o reacţie inflamatoare, locală, sterilă, care are loc ca urmare a prezenţei unui obiect străin. Această reacţie este legată de infiltrarea de macrofage şi alte leucocite în endometru şi uter. DCI cu cupru prezintă o reacţie mai puternică decât dispozitivele fără cupru. Efectul cel mai important al DCI cu cupru este probabil influenţa lor negativă asupra transportului spermatozoizilor intacţi către partea superioară a tractului genital al femeii. Pare să fie şi o influenţă negativă asupra funcţiei spermatozoizilor. Aceasta se poate datora fagocitozei determinate de leucocite, precum şi efectelor citotoxice cauzate de o schimbare în compoziţia lichidului intrauterin. Este posibil ca transportul şi dezvoltarea oocitelor să fie împiedicate într-o manieră similară. Aceasta sugerează că prezenţa unui DCI (cu cupru) determină un efect contraceptiv reducând posibilitatea fuziunii, mai mult decât interferând cu implantarea.

 Componente:

 • DCI Gynétics® Cu250: Cupru 180mg (suprafaţă de 250mm2).
 • DCI Gynétics® Cu375: Cupru 330mg (suprafaţă de 375mm2).
 • Corp: HDPE+LDPE+sulfat de bariu (39/39/22%)
 • fir de nailon monofilament
 • DCI Gynétics® IUD SOF-T® Cu375: Cupru 330mg (suprafaţă de 375mm2).
  • Corp: polietilenă şi sulfat de bariu (78/22%)
  • Perle de ocluzare: elastomer termoplastic

  Indicaţii:

 Anticoncepţional intrauterin

Canula de inseminare intrauterina

 

IUI

 

Fiind flexibil si mic in diametru, #4220 IUI / #4220 IUI Memo / #4220 Plus poate fi introdus in uter cu un minim de pericol de deterioarare a peretelui uterului. Oricum trebuie avuta grija, in faza ce precede introducerea in uter, prin controlarea adancimii acestuia, si a anteflexiunilor si retroflexiunilor specifice fiecarui pacient. ( Aceasta este de preferabil sa fie facuta in timpul ultimei examinari, si nu in ziua cand se face inseminarea artificiala , deoarece stresul uterului trebuie redus la minim )

 

In nici un caz nu trebuie fortata adancimea care se simte la mana.

 

 

Mod de folosire:

 

 1. Cu pacientul in pozitie de litotomie dorsala, expuneti vederii cervixul uterin cu un speculum

 2. Atasati syringa (de preferabil 5ml sau 3 ml) Firmly attach a syringe (preferably 5ml or 3ml) cu pistonul complet tras catre adaptorul ce indica sfarsitul aproximativ al  #4220 IUI / #4220 IUI Memo / #4220 Plus.

 3. Impingeti 1.0 ml aer in siringa.  Apoi plasati varful  #4220 IUI / #4220 IUI Memo / #4220 Plus in sperma preparata astfel incat ambele orificii laterale sunt in solutie. Acum aspirati cantitatea dorita prin retragerea pistonului siringii.

 4. Stiind dinainte adancimea uterului si directia lui introduceti gentil varful lui #4220 IUI / #4220 IUI Memo / #4220 Plus in osul cervical extern si avansati prin canalul cervical in cavitatea uterina pana simtitit o rezistenta.Atunci orificiile cateterului de inseminare ar trebui sa fie in fundul uterului.Acum retrageti  #4220 IUI / #4220 IUI Memo / #4220 Plus aproximativ1.0 cm.  Positionerul poate fi folosit sa limiteze introducerea lui  #4220 IUI / #4220 IUI Memo / #4220 Plus.  Pozitia comuna a positionerului este de 6.0 cm de la varf , care corespunde cu pozitia ideala de inseminare pentru uterele comune care au 7.0 cm.Folosind tehnici aseptice , positionerul trebuie mutat pe tubul exterior astfel incat orificiile laterale sa fie la jum distantei egale cu lungimea totala a uterului minus 1.0 cm de la orificiile laterale din capatul cateterului.

 

Nota: Diametrul exterior subtire a capatului cateterului #4220 IUI / #4220 IUI Memo / #4220 Plus si elementele adaugate pentru controlul acestuia va permite inserarea destul de usoara. Daca apare o dificultate cu insertia si inclinirea capatului cateterului rotiti usor cateterul in timp ce avansati aproape de cervix. Daca uterul este flexat semnificativ anterior si posterior , treceti prin cervix cu un tenaculum . In nici un caz nu trebuie sa fortati in caz ca intalniti rezistenta..

 

 1. Avand acum capatul pozitionat la  1.0 cm  de la capatul uterin rotati cateterul sa aduceti marcajele adaptorului deasupra.Acesta orienteaza orificiile laterale ale capatului cateterului din cavitatea uterina spre ostia uterului.

 2. Incet injectati sperma preparata in cavitatea uterina prin apasarea totala a siringii. Aerul tras initial in siringa va va permite sa va asigurati ca tot lichidul este impins din siringa. Daca aveti vreun dubiu in legatura cu eliminarea lichidului in uter, scoateti siringa din adaptor reincarcati cu aer reatasati siringa la adaptor si apoi incet injectati aerul ca sa eliminati toate resturile de specimene in cavitatea uterina.

 3. Astfel cand terminati cu expulzarea completa a specimenelor  retrageti cateterul si aruncati-l.

 

 1. Eliminati speculum si permiteti pacientului sa se odihneasca.

 

AC PENTRU CHISTURI OVARIENE

  

CaptureUn ac ecogeniccu un singur canal , triplu ascutit, ecogenic datorita unei actiuni a laserului de peste 5 mm dupa ascutire.

 Acul are o un sistem de blocarecare permite conectarea la o seringă.

 Taierile varfului minimizează impactul asupra membranelor biologice.
Otel de puritate înaltă și cu
tehnici avansate de lustruire îmbunătătescmanevrabilitatea acului și mișcarea de alunecare.

 Marcajul cu laser oferă ecogenitatea optimă foarte aproape de varf.

               capt ac amniocenteza

 

 SPECULUM

                                                  Un specul este un instrument medical pentru investigatii ginecologice.speculumspeculum 2

            Cu prezentarea sa în două dimensiuni și deschidere reglabilă, CCD® specul este deosebit de indicat pentru:

       - Peretele vaginal care este ușor vizibilprin supapele transparente,

       - Sistemul sfert de tură de blocare este rapid, precisși liniștit.

            Acest produs este de unica folosinta .