Teste de diagnosticare

Testul de determinare a fructozei din spermă

Fructoza este secretată de veziculele seminale care contribuie la majoritatea volumului de ejaculare. Deficiența secreției veziculelor seminale apare în cazul de hypo-androgenism sau după o infecție a veziculelelor seminale. În aceste cazuri volumul ejaculat este mai mic, iar concentrația fructozei scade.

Read more: Testul de determinare a fructozei din spermă

HYPO-OSMOTIC TEST

Acest test este bazat pe semipermeabilitatea membranei celulare intacte, ceea determină spermatozoizii să se dilate sub condiții Hypo-osmotice, unde un influx de apă determină o mărire a volumului celulei (Drevius & Eriksson, 1966).Testul HOS nu ar trebui folosit pentru diagnosticarea unei funcții a spermei, dar poate fi folosit ca și o opțiune, adițional ca un test de vitalitate. Este simplu de folosit, rezultatul este ușor de citit și oferă informații suplimentare referitoare la integritatea și conformația membranei celulare a cozii spermatozoizilor.

Read more: Test Hypo-Osmotic

Testul HALOTECH de determinare a fragmentării ADN din spermăTradiționala spermogramă nu ia în considerare cel mai important factor- calitatea materialului genetic din celulele spermatice, ajutând la alegerea celei mai bune metode de reproducere artificială, compatibilitatea donatorilor și oferă raspunsuri în cazuri de repetate avorturi și de infertilitate idiopatică.

halotech

CaptureDe exemplu unui pacient ce prezintă un procent mai mare de 30% a fragmentării ADN-ului se recomandă folosirea Metodei de Inseminare Artificială.

Adițional cu Dynhalosperm aflăm cea mai bună calitate a spermei la un anumit timp și putem alege astfel momentul propice pentru o reproducere asistată .

halotech 2

Sunt 3 tipuri de teste produse de Halotech Spania, ușor de folosit, fără ajutorul unui echipament sofisticat de laborator.

  • Halosperm ce pemite analiza fragmentării ADN-ului rapid și ușor
  • Dynhalosperm, singurul kit de pe piață ce masoară fragmentarea ADN-ului din spermă în timp
  • Halosperm Duo-vital ce este de ajutor pentru pacienții cu o motilitate a spermatozoizilor mai mică de 40%. Este o analiză suplimentară a numărului spematozoizilor.

Necrozoospermia - prezința unui numar mare a celulelor motile și non variabile - indică o patologie epidimală și un procent al celulelor vitale dar imotile ce prezintă defecte structurale ale flagelului.Detectează celulele cu o membrană intactă ce exclud moartea intracelulară. Astfel celulele vii apar verzi la un microscop cu fluorescență și cele moarte apar roșii. Rezultatele se masoară folosind un citometru de fluix pentru o analiză elaborata.

 

Read more: Testul HALOTECH de determinare a fragmentării ADN din spermă

EPISCREEN

episcreenEste un test de evaluare a nivelului alfaglucozidazei din spermă, pentru a evalua funcția epididimală în cazuri de azospermie sau cazuri de epididimită cronică. La bărbații cu azospermie și normală concentrație de testosteron în spermă, o activitate scazută a alpha-glucozidazei demonstreaza obstrucția canalelor epididimare.

Read more: EPISCREEN

Testul de determinare a leucocitelor din spermă

leucocite sperma Majoritatea ejaculărilor conțin leucocite, iar tipul celulei predominante este neutrofila. Prezenta excesivă a acestor celule poate indica prezența existenței unei infecții ale tractului reproductiv.Leucocytospermia poate fi asociată cu defecte în profilul spermei, inclusiv reducerea volumului ejaculării, în concentrația spermei, în motilitate ca și pierderea funcției spermatice ca un rezultat al unui stres oxidativ și/sau secreția de citokine citoxice.

Read more: Testul de determinare a leucocitelor din spermă

Testul de morfologie Spermac Stain

S permac Stain se folosește pentru a diferenția morfologic spermatozoizii normali de cei anormali. Testul ajută să diferențieze spermatozoizii in funcție de diferite părți ale organismului: cap, coadă, parte de mijloc etc. Kitul se poate folosi atât cu spermă proaspătă cât și cu spermă înghețată aceasta trebuind să fie diluată în proporție de 1:1 cu 3% citrat de sodiu.

Kitul conține:

  • reagent A - colorant roșu - 50 sau 250 ml.
  • reagent B - colorant verde pal - 50 sau 250 ml.
  • reagent C - colorant verde închis - 50 sau 250 ml.
  • reagent fix - 50 sau 250 ml.
Read more: Testul de morfologie Spermac Stain

Teste de vitalitate

VITALSCREEN - Vitalitatea spermei este reflectată în proporția spermatozoizilor vii, acest test trebuind făcut atunci când 50% din spermatozoizi sunt imotili. Vitalscreen folosește tehnica eosin-nigrosin pentru stabilirea procentajului spermatozoizilor vii. Tehnica este bazată pe principiul că celulele moarte vor extrage eosina și se vor colora roșu. Nigrozina va oferi un fundal negru care va face mai ușoară citirea lamelor.

Read more: Teste de vitalitate

Testul de determinare a anticorpilor antispermatici - SpermMar

SpermMar S permMar test, cu ajutorul căruia puteți determina existența anticorpilor antispermatici direct în sperma proaspătă sau înghețată și dezghețată apoi cu medii specifice fiecărei etape, fiind compus dintr-un recipient SpermMar Particule Latex 0,7 ml. și un recipient SpermMar Antiserum 0,7 ml., pentru IgG test și pentru IgA test un recipient SpermMar IgA Latex Particlesacoperite cu monoclonale anti IgA specifice.

Read more: Testul de determinare a anticorpilor antispermatici