Testul de determinare a anticorpilor antispermatici - SpermMar

SpermMar S permMar test, cu ajutorul căruia puteți determina existența anticorpilor antispermatici direct în sperma proaspătă sau înghețată și dezghețată apoi cu medii specifice fiecărei etape, fiind compus dintr-un recipient SpermMar Particule Latex 0,7 ml. și un recipient SpermMar Antiserum 0,7 ml., pentru IgG test și pentru IgA test un recipient SpermMar IgA Latex Particlesacoperite cu monoclonale anti IgA specifice.

Prezența anticorpilor antispermatici ce reacționează cu antigenii din spermatozoizi, este considerată tipică și specifică cu infertilitatea imunologică. Anticorpii antispermatici aparțin două clase imunologice - anitcorpi IgA și IgG. Sunt unele studii ce indică faptul că IgA ar fi mult mai important decât IgG. Oricum anticorpii IgA apar foarte rar fara IgG. Testarea anticorpilor IgG este suficientă ca o metodă de analiză de rutină atunci când sunt probleme cu infertilitatea.

Anticorpii antispermatici apar atunci când sângele testicular formează o barieră datorită unei obstructionări, infecții sau traumatism. Imunoglobulinele clasei IgG sunt prezente atât în lichidul seminal cât și în spermă, iar anticorpii antispermatici IgG se atașează de spermatozoizi. Anticorpii antispermatici din clasa IgA sunt însă secretați de glandele sexuale și se găsesc numai în spermă.

Performarea testului IgG constă în amestecul spermei netratate în nici un fel cu particulele de latex acoperite ci IgG uman. Acestui amestec i se adaugă un antiser monospecific. Reacția de aglutinare dintre particule și spematozoizii motili indică prezenta anticorpilor antispermatici din spermă.

Acest test a devenit unul din principalele recomandate a fi perfomate când vine vorba de infertilitatea masculină. Când testul indică o prezență între 10-39% este suspectată infertilitatea, iar cand este mai mare de 40%, infertilitatea este cea mai probabilă.

Un kit complet vă oferă tot ce aveți nevoie pentru performarea lui, are un termen de valabilitate de 18 luni, iar rezultatul se citește la microscop cu obiectiv de 40x sau 60x