Testul de determinare a leucocitelor din spermă

leucocite sperma Majoritatea ejaculărilor conțin leucocite, iar tipul celulei predominante este neutrofila. Prezenta excesivă a acestor celule poate indica prezența existenței unei infecții ale tractului reproductiv.Leucocytospermia poate fi asociată cu defecte în profilul spermei, inclusiv reducerea volumului ejaculării, în concentrația spermei, în motilitate ca și pierderea funcției spermatice ca un rezultat al unui stres oxidativ și/sau secreția de citokine citoxice.

Este dificil de determinat procentajul de leucocite în urma căruia infertilitatea poate apărea. În mod normal într-o mostră de spermă normală nu ar trebui să existe mai mult de 5x106 celule rotunde/ml., în timp ce numărul leucocitelor nu ar trebui să fie mai mare de 1x106/ml.

Atunci când se depașesc aceste valori, se suspectează o infecție a glandelor sexuale accesorii. Kitul conține 2 reagenți, și rezultatul se observă la un microscop cu obiectiv 40x, iar în protocol sunt prezente anumite formule de calcul care vă ajută în performare.